Принц Хари призова социалните мрежи да се откажат от дезинформацията
Секция: Шоубизнес
10 Август 2020 08:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Принц Хари призова социалните мрежи да се откажат от дезинформацията

/КРОСС/ Социалните мрежи трябва сами да проведат целенасочена реформа на своята дейност, така че решително да се откажат от дезинформацията в полза на достоверността и състраданието. С такъв призив излезе британският принц Хари в есе, публикувано в американското списание "Фаст къмпани".

Изданието е специализирано в областта на технологиите, бизнеса и дизайна. По думите на принца той и съпругата му Меган са изложили своята идея на изявени предприемачи, на ръководители на големи корпорации и на маркетингови експерти. "Нашето послание е ясно - състоянието на цифровите медии е в криза, така че компаниите имат шанса да преразгледат своята роля във финансовата поддръжка на онези онлайн платформи, които формират ненавист и изкривяват истината", отбелязва кралската особа.Принц Хари обърна внимание и на финансирането на популярните социални мрежи. "Те ни се струват безплатни средства за общуване, написа принцът, изразявайки и мнението на съпругата си Меган. $Но на практика те не са без пари и ни струват твърде скъпо - с всяко кликване те узнават все повече неща за нас. Нашите информации, лични данни и тайни навици стават обект на търговия за рекламно място и за долари!"

Внукът на кралица Елизабет Втора провеждал консултации с експерти и за това как да бъде заменена склонността към дезинформация с принципите на "състраданието и правдивостта" в работата на социалните мрежи.