Минеков: Това са мръсници и са способни на всичко
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Август 2020 07:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Минеков: Това са мръсници и са способни на всичко

/КРОСС/ Това са мръсници и са способни на всичко, за да запазят властта си", каза един от т. н. Отровно трио - Велислав Минеков по време на 32--ия ден на антиправителствени протести.

Внимавайте, това са мръсници и са способни на всичко, за да запазят властта си, рече Минеков. Краят на речта му бе последван от мощни възгласи „Оставка".

Факелно шествие от т. нар. Орловград - кръстовището на Орлов мостпо "Цариградско шосе" беляза 32 ден на антиправителствения протест в столицата.

Трите възлови кръстовища - при Орлов мост, Софийския университет и на площад "Независимост," остават блокирани.

"Всяка вечер се издават разпоредби да се разрушат нашите палаткови лагери. Няма да стане. Ако го направят, тогава ще се върнем като цунами и ще ги пометем всичките", каза от трибуната на протеста пред президентството Велислав Минеков.

Внимавайте, това са мръсници и са способни на всичко, за да запазят властта си, добави Минеков. Краят на речта му бе последван от мощни възгласи „Оставка".

Множеството замеряше с домати сградата на Министерския съвет.

„Отровното трио" се оплака, че полицията днес им е съставила протоколи по време на автошествията им към Калотина и ГКПП-Кулата, затова че задръстват главните пътища.

"Омръзна ми от партии, които се разхождат напред-назад и обясняват: ти си от моите, ти не си!, Не, не успяха да ни разделят, заедно сме. Не искам да слушам, че политиката била мръсна работа, а ние по-добре да не гласуваме. 31 дена се занимаваме с политика на този площад и на всички площади в Европа, Нова Зеландия, Австралия и др. Всички се занимаваме с политика, иначе само те се занимават с това", каза Арман Бабикян.

"Политиката не е мръсна работа, мръсна е само, когато я вършат мръсни хора. Политиката е професия за морални хора, които са решили да отделят 4 години или повече от живота си и да не се занимават със собствения си бизнес, пенсия, а работят за хората. Това е политика", каза още Бабикян.

"Моля част от вас да се върнем към Министерски съвет и Софийския университет след шествието до палатковите лагери, за да има достатъчно хора навсякъде. Те са дошли и ние ги чакаме. Борисов казва да не ни нападат палатките, но те ще ги нападнат", рече Бабикян, след което множеството се отправи на 32-ото си шествие към Орлов мост.

Протестиращите запалиха факли на Орлов мост и скандираха „Оставка".

Те очакваха в ранните часове на деня полицията да премахне палатковите лагери, но барикадите няма да се пипат по разпореждане на Борисов, както по-рано съобщи БНР.