Борисов: И аз искам оставката на Радев, но не сме извадили хора на улицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Август 2020 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: И аз искам оставката на Радев, но не сме извадили хора на улицата

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов не потвърди засега очакванията на протестиращите, че днес ще си подава оставката.

"И аз искам оставката на Радев. На Христо Иванов даже не му я искам, а толкова години ми беше министър. Всеки иска оставката на някого. Затова Конституцията е казала - провеждат се избори, на тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее - на третата", коментира премиерът в отговор на журналистически въпрос за исканата оставка на кабинета "Борисов 3" от протестиращи.

Борисов заяви, че няма да допусне напрежение и сблъсъци на протестите. "Няма да позволя да пострада нито един протестиращ, както и нито един полицай.

Премерът Бойко Борисов е в Сакар заедно с вътрешния министър, за да видят на място как се гасят пожарите, пламнали през уикенда.

Той инспектира на място борбата с огнената стихия в общините Свиленград и Тополовград. Инспекцията бе излъчвана на живо в профила му във Фейсбук.

"Всичко е добре", заяви премиерът, след като директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов го запозна с предприетите дейности и коментира, че в София пожарът е представен различно.

"Като слушах, останах с впечатлението, че е изгоряла границата". "Прекрасно се справят колегите", коментира той пожарогасителните дейности.

Ситуацията е под контрол", написа той във Фейсбук, след като посети района на пожарите до границата с Турция.