БАН отчита онлайн киберзаплахи, свързани с Covid-19
Секция: Технологии
10 Август 2020 13:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БАН отчита онлайн киберзаплахи, свързани с Covid-19

/КРОСС/ Онлайн бюлетин с актуална информация за киберзаплахи и атаки, свързани с пандемията от Covid-19 и с възможни решения, е публикуван на интернет страницата на Института по информационни и комуникационни технологии на БАН. Бюлетинът ще се публикува на български и на английски език, и е съвместна инициатива на ИИКТ-БАН и на британското посолство в София.

Изданието предоставя актуални новини в областта на киберсигурността, отнасящи се до малките и средните предприятия. Във всеки брой ще се представя по една ключова тема в кратък аналитичен вид, която препоръчва действия в определената приоритетна област. Ще бъде обърнато внимание и на някои ценни ресурси за киберсигурността, както и на ключови институции, имащи отношение с информационната сигурност в България, Обединеното кралство, НАТО и ЕС.

Редакционният съвет е съставен от членове на ИИКТ-БАН и от партньори в областта на киберсигурността - от Института по отбрана към Министерството на отбраната, от Европейския софтуерен институт - Център за Източна Европа, и от Съюза за стопанска инициатива.

Всяко издание на бюлетина ще е с отделен главен редактор, който ще представя основната тема. Първият брой е под редакцията на проф. д-р Даниела Борисова - главен информационен директор на ИИКТ-БАН.