Нов голям пожар гори в Хасковско
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Август 2020 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов голям пожар гори в Хасковско

/КРОСС/ На територията на област Хасково е възникнал и се развива нов пожар между селата Георги Добрево и Оряхово в община Любимец, съобщиха от областната администрация в Хасково.

Пожарът е в труднодостъпна местност. Горят сухи треви и широколистна гора. Пламъците са обхванали площ от 500 декара. На мястото са пет противопожарни екипа от дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Хасково.

Засега няма застрашени населени места, уточняват от държавната управа.

От там допълват, че горските и полски пожари в момента на територията на област Хасково са четири на брой. На територията на община Димитровград са били локализирани два малки пожара. Продължава да гори и в Сакар планина, където пожарът на територията на общините Тополовград и Свиленград, който обхвана над 50 000 декара площ, все още не е потушен.

Там днес на място пристигна и премиерът Бойко Борисов заедно с вътрешния министър Христо Терзийски, посочват от областната администрация. Министър-председателят е дал висока оценка за работата на противопожарните екипи, полицията, "Гранична полиция", горските и общински служители и на доброволците, включили се в овладяването на стихията.

По-рано днес в свиленградското село Студена директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов каза, че само за вчерашния ден огнеборците в страната са гасили 127 пожара и са участвали в 61 спасителни операции.