Повече от месец над 700 жители на село до Велико Търново са без вода
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Август 2020 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повече от месец над 700 жители на село до Велико Търново са без вода

/КРОСС/ Вече повече от месец над 700 жители на село в близост до Велико Търново са без вода. Денонощно. Жителите на Караисен излязоха, дори няколко пъти на протест. Резултат от недоволството им няма. И тази сутрин хората са се събрали, за да поискат решение на проблема си. В селото има Дом за възрастни хора и детска градина.

Нямам вода поне от месец. Смятам, че някой трябва да предприеме някакви мерки и да ни помогне. Молим се да завали дъжд, за да имаме поне дъждовна вода, казват жители на Караисен.

Други недоволни обясняват, че в Дома за възрастни хора, хигиената става невъзможна. Перем на ръка, когато има вода в селската чешма. Няма как да си ползваме машините за пране, добавят те.

Хората разказват, че имат режим, но той е само по протокол. Имало цели дни без капка вода, а когато тя се появявала, било за минути.

Трябва да открием нови водоизточници и да изградим инфраструктура, която да доведе водата до селото, казва кметът на селото Стефан Караниколов.

Не знам как човек може да живее без вода? Аз имам кладенец и съм добре, но какво правят другите? Какво означава да нямаш вода в 21 век? Не познавам такъв проблем, той не може да съществува в Германия, казва Андреас, който е от Германия и живее в село Караисен.