Започва изграждането на локалните платна на път II-86 Пловдив - Асеновград
Секция: Автомобили
11 Август 2020 14:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва изграждането на локалните платна на път II-86 Пловдив - Асеновград

/КРОСС/ Започва строителство на локалните платна на път II-86 Пловдив - Асеновград. Проектът се финансира от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура" и е за над 18 млн. лв. Второкласният път е основната връзка с летище „Пловдив" и индустриалния район край Пловдив. По ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г. миналата година завърши реконструкцията на 10-километровия участък, с което отсечката се разшири с още едно платно до автомагистрален габарит и жителите от общините Куклен, Асеновград и област Смолян имат бърза транспортна връзка с АМ „Тракия". С построяването на локалните платна ще се осигури безопасен и безконфликтен достъп от и до прилежащите имоти в близост до директното трасе на пътя, край което се разрастват търговски и индустриални обекти.
През 2018 г. общините Куклен, Родопи и Асеновград предоставиха на АПИ изготвените идейни проекти за изграждането на локалните платна в участъка от км 14+860 до км 25+150 на път II-86. Те ще бъдат построени от „ИСА 2000" ЕООД. Стойността на договора е 18 199 753,63 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е една година. Строителният надзор ще осъществи Консултантска Инженерна Група ООД. Договорът им е за 154 800 лв. с ДДС.
Необходимо е шофьорите, които пътуват по второкласния път да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация. Строителните работи ще се извършват без спиране на трафика.