Регатата "Кор Кароли" стартира в Бургас
Секция: ЛЮБОПИТНО
11 Август 2020 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Регатата "Кор Кароли" стартира в Бургас

/КРОСС/ Около четиридесет яхти с дължина на корпуса от 7 до 15 метра се очаква да участват във ветроходната регата "Кор Кароли iCard", съобщиха от едноименната фондация, която е организатор на проявата. Очакванията са екипажите на яхтите да са около 250 души.

Началото на 20-ата международната ветроходна регата е утре, 12 август, на Морска гара - Бургас. Съревнованието ще се проведе в рамките на четири дни по маршрут с три спирки - Бургас, Свети Влас и Варна.

През първия ден, 12 август, се предвижда провеждане на атрактивни гонки в Бургаския залив. В тях ще премерят сили професионалисти и аматьори. Всички пътешественици по душа ще могат да наблюдават зрелищните гонки на яхти в залива, а вечерта - награждаването на победителите за деня и официалното откриване на регатата на Морска гара - Бургас.

В рамките на тазгодишното издание са планирани две морски гонки с по-дълъг маршрут и с посока Север. Стартът на първата ще бъде даден на 13 август в Бургас. Отборите ще се устремят към Свети Влас - на около 25 морски мили от Бургас. Втората надпревара в открито море е на 14 август с маршрут Свети Влас - Варна (около 45 морски мили).

През 2020 година празникът на Варна - 15 август, ще съвпадне с датата на голямото награждаване на победителите и церемонията по закриването на регатата