Ангел Кунчев: Ситуацията в Добрич не е добра
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Август 2020 16:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангел Кунчев: Ситуацията в Добрич не е добра

/КРОСС/ Ситуацията с COVID-19 в Добрич не е добра, а за разпространението може да спомага и болницата в града. В следващите дни ще бъде инициирано събрание за избор на нов директор и промени в съвета на директорите. Това стана ясно по време на визитата на здравния министър Костадин Ангелов и държавния здравен инспектор Ангел Кунчев.

„Ситуацията в Добрич не е добра. Не е драматична, но не е добра. През май имаше 0 случаи, през юни 7, през август 580. Това е притеснителен ръст. Циркулацията на вируса е интензивна. Ако не се вземат мерки, тази тенденция ще продължи", заяви държавният здравен инспектор Ангел Кунчев в Добрич, цитиран от Нова телевизия.

Той отправи критики към болницата в града и работата й със заразените с COVID-19. По думите му болницата „подпомага за разпространението на вируса".

„Тенденцията не е добра, но може да се обърне в рамките на 2-3 седмици", каза д-р Кунчев.

Към края на годината, когато ще има и сезонен грип, нещата може да станат неуправляеми, смята още държавният здравен инспектор.

„Видях в болницата някои неща, които не ми харесаха", каза здравният министър Костадин Ангелов.

Едното било смесването на потоците на пациентите. В единия край на коридора на петия етаж е „чистата" зона, в другия - COVID зоната. Всички пациенти се обслужвали от един и същ персонал.

Здравният министър видял и цивилни хора без лични предпазни средства да влизат в болницата.

„Ще инициираме събрание за избор на нов директор и промени в съвета на директорите", заяви Костадин Ангелов.

Здравният министър отново обясни, че разпространението на коронавируса се дължи най-вече заради неспазването на противоепидемичните мерки като носене на маски и ръкавици.