Предстоящи събития в страната за 12 август
Секция: Предстоящи събития
12 Август 2020 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 12 август

/КРОСС/ *** София

От 10.00 ч. ще се проведе редовно правителствено заседание чрез видеоконферентна връзка.

От 10.00 ч. пред сградата на Министерски съвет ще се състои граждански протест с искане за провеждане на парламентарните избори чрез машинно гласуване.

От 11.00 ч. в Пресклуба на БТА заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще присъства на представянето на проект за превръщането на Кремиковския манастир в духовен център на Софийска област.

От 13.00 ч. в сградата на НЛРС-СЛРБ (бул.Витоша 31-33, ет.7) ще се проведе пресконференция по проект "Подобряване природозащитното състояние на черния лешояд (Aegypius monachus), чрез изпълнение на мерки от Плана за действие на вида".

*** Варна

От 20.00 ч. на входа на Морската градина ще се проведе концерт по случай Международния ден на младежта.

От 20.30 ч. в двора на Археологическия музей ще се състои концерт на „Софийски солисти”.

*** Видин

От 13.00 ч., в залата на Общински съвет – Видин ще се проведе обучение със специалисти от институции, които имат отношение към проблема със зависимостите.

*** Смолян

От 10.30 до 12.30 ч. във фоайето на РДТ – Смолян ще се състои поклонение пред тленните останки на родопската певица Христина Лютова.

*** Стара Загора

От 18.00 до 20.00 ч. на бул. „Митрополит Методий Кусев” – пред Община Стара Загора ще се проведе благотворителен щанд на библиотека „Родина” в рамките на общоградския празник, посветен на 12 август – Световен ден на младежта.

От 18.00 до 20.30 ч. източно от сградата на общината ще се проведе младежко изложение.

*** Шумен/Велики Преслав

От 18.00 ч. в Археологически музей във Велики Преслав вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие изложба с творби от Международния културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“.

*** Ямбол

От 09.00 ч. в Културно-информационен център „Безистена“ ще се проведе среща между представители на Община Ямбол и представители на Национален младежки форум, младежки организации и млади хора от областта.