Протестиращите остават в “триъгълника на властта”, пред Ректората и на Орлов мост
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Август 2020 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протестиращите остават в “триъгълника на властта”, пред Ректората и на Орлов мост

/КРОСС/ На 35-ия ден от антиправителствените протести София осъмна с три блокирани кръстовища – Орлов мост, пред Ректората на СУ „Климент Охридски“ и “триъгълника на властта”, заключен между Министерски съвет, Парламента и Президентството.

Късно снощи „Отровното трио“ застана начело на възстановяването на палатковия лагер на кръстовището пред университета, освободено преди два дни. На мястото в момента има три палатки и един навес. По-късно днес се очаква протест пред немското посолство, както и блокиране на сградите на министерства и институции.

Нощта премина без инциденти и провокации. Нощувалите на барикадите в центъра на София посрещнаха ведро утрото. Обстановката в града е спокойна. Полицейско присъствие има около барикадите, но по една патрулна кола.

Минути след 7.30 часа младежи донесоха кафе и закуски на протестиращите. Отиващите на работа пеша или с велосипед, които минават покрай Ректората, изказват подкрепа, поздравяват се с добро утро – едни внигат палец докато въртят педалите и викат “оставка”, други недоволстват и хилят несъгласните с властта, че пречат на свободното им движение.
Исканията на протестиращите остават непроменени и постоянни повече от месец – оставка на правителството, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, провеждане на честни избори и дистанционно и електронно гласуване.