Rakuten Viber с нови инструменти за борба със спама
Секция: Технологии
12 Август 2020 12:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Rakuten Viber с нови инструменти за борба със спама

/КРОСС/ Viber дава възможност на потребителите си да филтрират автоматично съобщения и да решават кой може да ги добави към групи, наред с другите функции за поверителност.

Rakuten Viber, едно от водещите приложения за комуникация в света, обяви, че ще пусне няколко нови инструмента за защита от спам и максимална поверителност, както и опция за търсене на потребители по име. Новата опция за търсене ще бъде защитена с допълнителни мерки в съответствие със стриктния ангажимент на Viber да гарантира поверителността на своите потребители.

Светът се променя, а с него и приложенията за комуникация придобиват още по-значима роля в общуването - хората постоянно търсят допълнителни начини за разширяване на мрежата си от контакти и социалните си кръгове. Въпреки това потребителите днес са бомбардирани с повече данни от всякога и избягването на спам и ненужна информация е от решаващо значение. Предизвикателството не се състои в осъществяването на комуникация онлайн, а в това да се случва по безопасен и поверителен начин. С новите си инструменти, Viber осигурява именно това.

Viber ще позволи на потребителите да контролират, кой може да ги добавя в общности и групови чатове - дали да е всеки или само запазените им контакти. За да зададат тази настройка, потребителите просто трябва да натиснат Повече>Настройки>Сигурност>Групи>Избери кой може да те добавя в групи.

Поканите за нови общности и групови чатове от непознати хора ще се изпращат автоматично в секцията „Нови покани за съобщения“, за да може основната секция с чатове да бъде чиста и без нежелани покани.

Новата възможност за търсене на хора в Viber ще позволи разширяването на контактите, като същевременно ще запази напълно поверителността на потребителите. След като някой потърси името на потребител в лентата за търсене на Viber, то ще се появи в резултатите, заедно с профилната снимката на потребителя. В духа на силната позиция на Viber за осигуряване на поверителност на потребителите, всички чатове, инициирани чрез търсене, ще бъдат обект на допълнителни мерки за поверителност, включително:

  • Телефонният номер на всеки потребител остава скрит, докато сам не го сподели.
  • Онлайн статусът е скрит.
  • Гласовите и видео обажданията ще са деактивирани.

Потребителите, които не желаят други хора да ги намерят чрез търсене, трябва просто да натиснат Още> Настройки> Поверителност> Позволете на потребителите да ви намират по име.

Търсене на хора в Viber, както и секцията със заявки за съобщения, ще бъдат тествани първо в избрани страни в следващите седмици, преди да бъдат достъпни в глобален мащаб.

„За потребителите е важно да разширяват социалните си кръгове, но запазването на личното им пространство за комуникация без спам е също толкова важно. Работим неуморно, за да намерим оптимални решения, които дават възможност на потребители ни да разширят хоризонтите си, като същевременно осигуряват тяхната безопасност и поверителност. “, споделя Офир Ейял - главен оперативен директор на Rakuten Viber.