Проф. Слатински: Гешев започна агонията на правителството, Сачева ще го довърши
Секция: ПОЛИТИКА
12 Август 2020 14:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Слатински: Гешев започна агонията на правителството, Сачева ще го довърши

/КРОСС/ Оставете я да говори! Тя не знае що прави! Сачева е до болка познат феномен в човешката история, свързан с избиването на комплекс за неоцененост и с насищането на страст към признание.

Тези комплекс и страст са породени от разяждащото чувството на вина и са хиперболизирани от осъзнаването, че носителят им много късно са е включил в "отбора" и това го прави уязвим и подозрителен, затова на всяка цена и с цената на всичко той трябва да се докаже и то по начин, че да разсее всякакви съмнения.

- Последните, присъединили се към дадена секта са най-яростните нейни последователи, с най-радикалните изяви, с най-страстните изказвания, с най-агресивните апели за разправа с верските опоненти.
- Последните, приели каноните и законите на дадена научна школа са най-екстремните нейни говорители, най-фундаменталистките ѝ защитници, най-безкомпромисните към всеки, който принадлежи на друга школа, най-нетърпимите към чуждите научни идеи и тези.
- Последните, влезли в дадена партия най-активно се бутат в първите ѝ редици, най-злословно критикуват иначемислещите, най-горещо зоват за отлюспване на алтернативните виждания в партията, най-силно и най-кресливо се стремят да демонстрират своето идеологическо кинжалство.

Да добавим и еничарите, чиято памет за род, рода, народ, родина е изчегъртана и те стават най-смелите и саможертвоготовни бойци на султана, най-безпощадните към противниците войници на падишаха, най-кръвожадните и най-решително сражаващите се за правото дело и правата вяра на владетеля воюващи.

И като казах нещо за еничарите, ще посъветвам всеки доброволен еничарин да прочете в историята какво е станало накрая с еничарския корпус...

Това написа в профила си във фейсбук проф. Николай Слатински.