Парламентът се събира извънредно на 13 август
Секция: ПОЛИТИКА
12 Август 2020 19:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парламентът се събира извънредно на 13 август

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на парламента на 13 август, четвъртък, от 9 часа. Парламентът ще заседава по искане на БСП.

Според дневния ред, определен от социалистите, в четвъртък парламентът първо трябва да гласува проекторешение, с което задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в Народното събрание заради социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от Covid- кризата.

Червените депутати искат и да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов, както и вътрешният министър Христо Терзийски за насилието над журналисти и протестиращи по време на Националната конференция на ГЕРБ миналата седмица.

На 6 август, само седмица след като депутатите излязоха във ваканция, от левицата внесоха искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание. Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание предвижда по искане на една пета от народните представители председателят на парламента да насрочи заседание не по-късно от 7 дни след постъпване на искането, независимо от това дали депутатите са във ваканция, или не.