Министър Кралев проведе работна среща с посланика на Русия Анатолий Макаров
Секция: СПОРТ
13 Август 2020 07:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Кралев проведе работна среща с посланика на Русия Анатолий Макаров

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с руския посланик Н. Пр. Анатолий Макаров. Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения между Русия и България в областта на спорта и сътрудничеството между спортисти, треньори и спортни академии.

Макаров отправи покана към министър Кралев за посещение в Русия от името на руския министър на спорта проф. Олег Матицин.

По време на визитата в Русия работна група ще изготви план за действие по съществуващото споразумение между България и Русия в сферата на спорта.

Желанието за задълбочаването на сътрудничеството между двете държави в тази област бе обявено през 2018 г. при визитата в България на Павел Колобков, който по това време беше министър на спорта на Руската федерация.

По време на срещата бяха договорени още две посещения от българска страна в Русия. Зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов, отговарящ за сектор „Младеж“, ще вземе участие в Международния младежки форум Евразия Global (2-8 септември) в Оренбург.

Зам.-министър Стоян Андонов също ще посети Русия, като ще вземе участие в 9-и Международен спортен форум в Екатеринбург през октомври.