Ден 35 на протеста: Борисов замазва очите на хората, няма да отстъпим
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Август 2020 08:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ден 35 на протеста: Борисов замазва очите на хората, няма да отстъпим

/КРОСС/ 35-ят ден на протеста отново събра огромно множество граждани, недоволни от управлението на премиера Борисов в триъгълника на властта. Остават блокадите на три възлови кръстовища в центъра на София – на пл. Независимост, при Софийския университет и на Орлов мост.

Протестиращите проведоха и традиционното си шествие до Орлов мост, където част от тях поиграха волейбол.

Въпреки мерките, които съобщи, че е взел днес премиерът Борисов, протестиращите са категорични, че това е замазване на очите на хората и те няма да отстъпят от своите искания.

Късно снощи „Отровното трио“ застана начело на възстановяването на палатковия лагер на кръстовището пред университета, освободено преди два дни. От тази сутрин Орлов мост и Ректората се превърнаха в свободна пешеходна зона за четене и спорт.

Исканията на протестиращите остават непроменени и постоянни повече от месец – оставка на правителството, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, провеждане на честни избори и дистанционно и електронно гласуване.

Един от организаторите на протестите в Париж, каза да ви предам, че българите в чужбина сме с вас от самото начало, заяви на трибуната на протеста Радостина, студентка във Франция.

Може би преди две недели бяхме 24 града по света, които протестирахме заедно с вас – Берлин, Прага, Виена, Мюнхен, Лондон, Париж и много други, добави Радостина, студентка във Франция.

Отекнаха и възгласите „Оставка”, „Мутри вън” и „Сърце, душа, за България”!!!

Представител на пчеларите каза, че хиляди пчелни семейства са измрели заради некадърната регулация на МЗХГ.

„Изринали сме с чували пчели, за каква екология ни говорят. Изсякоха ни горите, отровиха ни реките, избиха ни пчелите”, подчерта жената.

Вчера се проведе и протест пред германското посолство. Протестиращите стояха една минута мълчаливо с вързани очи, след това заявиха, че искат да знаят как се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска директива към България, с широко затворените очи на европейския политически елит за техните „партньори“ от ГЕРБ. Протестиращите са несъгласни Европа неформално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли така здраво да се окопаят във властта, както от началото на членството ни в Европейския съюз.

 

*Снимка: БГНЕС