Полицията премахна блокадата на бул. „Ситняково“
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Август 2020 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицията премахна блокадата на бул. „Ситняково“

/КРОСС/ Късно през нощта органите на реда са премахнали новосъздадения палатков лагер на протеста при румънското посолство на бул. „Ситняково“.

Движението в района тази сутрин е спокойно, но интензивно, съобщава бТВ. Точно това беше причината демонстрантите да решат да блокират артерията в 36-ия ден на недовослтво срещу властта в София.

В столицата блокирани остават кръстовища на Орлов мост, на площад “Независимост” и пред ректората на Софийския университет.

Снощи от “Демократична България” протестираха пред посолството на Беларус в София. Те изразиха съпричастност с протестиращите в Минск и призоваха за свобода и оставка.

Съпредседателят на партията Христо Иванов поиска промяна в конституцията и лустрация, но не само на служителите от репресивните служби от комунизма, но и отваряне на всички полицейски разработки от прехода, чийто срок е изтекъл. “Да лъсне пълната история на СИК и ВИС и дребните герои около тях, между които и сегашният премиер Бойко Борисов. Да видим дали там ще пише името Христо Иванов или Бойко Борисов и какви други имена ще има там”, каза Иванов.