Ердоган: Ще си платите скъпо за всяка атака
Секция: СВЯТ
14 Август 2020 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ердоган: Ще си платите скъпо за всяка атака

/КРОСС/ Всяко нападение срещу турски кораб, който се занимава с проучвания за петрол и природен газ в континенталния шелф на Турция в Източното Средиземноморие, ще струва скъпо на нападателя. Това заяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган, който участва в церемония по случай 19 години от създаването на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

„По-рано заявихме, че ако атакувате нашия сондажен кораб „Оруч Рейс“, ще си платите скъпо и днес те получиха своя първи отговор“, каза той, цитиран от Анадолската агенция.

Ердоган разговаря по телефона с канцлера на Германия Ангела Меркел и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, с които обсъди напрегнатата ситуация в Източното Средиземноморие.

Ердоган е информирал Мишел, че Анкара иска да се изработи решение, което да бъде изгодно за всички държави от Източното Средиземноморие и да защитава интересите на всяка една от тях.

Турция ще продължи да отстоява своите интереси в този регион на фона на опитите за тяхното игнориране, добави турският лидер.