Пореден удар за US Open - и шампионката отказа да играе
Секция: СПОРТ
14 Август 2020 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пореден удар за US Open - и шампионката отказа да играе

/КРОСС/ Актуалната шампионка на US Open - Бианка Андрееску, официално обяви, че няма да участва в тазгодишната надпревара.

20-годишната канадка от румънски произход не е успяла да се завърне навреме след контузия, като пандемията от коронавирус й е попречила да се възстанови по план.

Тя получи травма по време на финалите на WTA през миналия октомври, но не е успяла да влезе в оптимална форма за предстоящия турнир от Големия шлем, който започва на 31 август в Ню Йорк.

"Направих трудно решение да не се завърна в Ню Йорк тази година. Предприех такава стъпка, за да се фокусирам върху формата и да съм сигурна, че ще се върна на най-високото си ниво", заяви Бианка, която победи Серина Уилямс на миналогодишния финал.

Световната №6 е четвъртата състезателка в топ 20, която отказва US Open. Преди нея това сториха световната №1 Ашли Барти, №5 Елина Свитолина и №7 Кики Бертенс. Очаква се да не играе и световната №2 Симона Халеп. Женският турнир може да бъде спасен от Серина Уилямс, която ще опита отново да спечели титла №24 в Големия шлем.

Отсъствието на Андрееску означава, че шампионите и при жените, и при мъжете няма да защитават титлата си. Рафаел Надал вече отказа участие и със сигурност ще имаме нови победители.