Байерн унижи Барса и е на полуфинал в Шампионска лига
Секция: СПОРТ
15 Август 2020 07:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Байерн унижи Барса и е на полуфинал в Шампионска лига

/КРОСС/ Отборът на Байерн Мюнхен разгроми Барселона с 8:2 в четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига. На стадион „Ещадио да Луж“ в Лисабон каталунците първи имаха възможност да открият, но Жером Боатенг и Мануел Нойер колективно се справиха с опасно подаване на Сержи Роберто.

Малко след това баварците поведоха чрез Томас Мюлер, който разигра с Роберт Левандовски и реализира с левия крак. Отговорът на „блаугранас“ не закъсня и Давид Алаба си отбеляза нещастен автогол след подаване на Жорди Алба. И пред двете врати имаше ситуации за гол, но Байерн бе този, който си върна аванса чрез Иван Перишич, чийто силен изстрел с левия крак прониза Марк-Андре тер Стеген.

Германският вратар трябваше да вади скоро отново топката от вратата си след шут на Серж Гнабри, а скоро след дейният Мюлер също записа името си сред голмайсторите след поредна грешка в отбраната на Барса. Възпитаниците на Кике Сетиен върнаха едно от попаденията чрез Луис Суарес, който размина Боатенг и с левия крак преодоля Нойер, но това беше и последния хубав миг в двубоя за испанския гранд.

Джошуа Кимих отбеляза пети гол за Байерн от близка дистанция след асистенция на Алфонсо Дейвис, а в края се развихри Филипе Коутиньо, който играе под наем в германския шампион именно от Барселона. Той даде първо асистенция за Левандовски за гол номер 14 на поляка в турнира през тази година, а след това сам вкара две попадения, за да оформи разгромния резултат за Ханзи Флик и компания.

Така, Байерн ще играе на полуфинал, където го чака победителя от двубоя между Манчестър Сити и Лион, които в събота вечерта ще определят последния полуфиналист в надпреварата. Любопитно е, че в предишните си сблъсъци, победителят измежду Байерн и Барса е спечелвал и ШЛ впоследствие. Каталунците отпаднаха за пета поредна година на четвъртфиналите в съревнованието след Атлетико Мадрид (2016), Ювентус (2017), Рома (2018) и Ливърпул (2019). Ясната полуфинална двойка е между ПСЖ и РБ Лайпциг