Захариева: Отговорни сме – подаваме ръка за конституционни промени и ВНС
Секция: ПОЛИТИКА
15 Август 2020 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захариева: Отговорни сме – подаваме ръка за конституционни промени и ВНС

/КРОСС/ Имаме демократични процедури. Имаме парламент, той е този, който може да гласува вот на недоверие. От години се говори и тези протести доказват, че има нужда от реформа.

Това каза пред Нова телевизия вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева в коментар след изявлението на премиера от петък и неспиращите протести на гражданите вече 37 дни.

Ние постъпваме отговорно – подаваме ръка и казваме, ето, ние сме готови да предложим конституционни промени и да инициираме свикване на Велико Народно събрание, продължи Захариева.

Тя подчерта, че оттеглянето на премиера не означава оставка на правителството.

Захариева каза, че проблем в съдебната система и най-вече в доверието към нея има. Всеки гражданин знае това, подчерта вицепремиерът.

Захариева припомни, че още през 2017 г. ГЕРБ са поели ангажимент за дебат за нова Конституция и за свикване на Велико народно събрание. Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години. Още в предишното Народно събрание имаше дискусии по темата. Тогава имаше сериозен дебат какво е възможно с обикновено Народно събрание и какво не, коментира Захариева.