Пике: Клубът се нуждае от промени, готов съм да си тръгна
Секция: СПОРТ
15 Август 2020 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пике: Клубът се нуждае от промени, готов съм да си тръгна

/КРОСС/ Един от най-опитните играчи на Барселона Жерард Пике призна, че е “съсипан” след унизителната загуба от Байерн Мюнхен с 2:8 в четвъртфиналите на Шампионската лига миналата вечер. Каталунците бяха тотално надиграни от своя съперник и за пета поредна година приключиха с участието си в надпреварата на тази фаза.

“Съсипани сме, но може би по-точната дума е, че изпитваме срам. Не можем да си позволим да играем така, защото това не е първият, вторият или третият път, в който се случва нещо подобно. Всички трябва сериозно да се замислим, клубът се нуждае от много промени, и не говоря за играчите или треньора. Не искам да соча с пръст никого, но клубът се нуждае от промени на структурно ниво. Ако отборът се нуждае от нова кръв, за да промени своя курс, аз не съм недосегаем и ще бъда първият, който си тръгва, ако се налага. Ударихме дъното. Всички трябва да помислим добре какво е най-добро за Барса”, коментира със сълзи на очите Пике след историческото поражение.

Наставникът на Барселона Кике Сетиен не разкри дали си тръгва след изключително тежката загуба от Байерн Мюнхен с 2:8 в четвъртфиналите на Шампионската лига, макар и според всички медии в Испания той да е сигурен пътник.

“Не искам да коментирам думите на Пике, защото съм тук само от шест месеца, но очевидно в тях има истина. В момента изпитваме огромно разочарование и единственото, което можем да направим, е да си изведем поуките за бъдещето. Барса е велик клуб и тази загуба ще ни нанесе големи щети. Очевидно ще трябва да има промени. Истината е, че това е непоносимо болезнена загуба”, коментира Сетиен.

Според информациите ръководството на каталунците дори вече е набелязало фаворит за нов треньор на тима – Маурисио Почетино, който за последно води Тотнъм.