ЦСКА 1948 привлече Ивайло Чочев
Секция: СПОРТ
15 Август 2020 17:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦСКА 1948 привлече Ивайло Чочев

/КРОСС/ Ивайло Чочев е официално футболист на ЦСКА 1948. След изявен интерес от няколко клуба към халфа, Чочев реши да продължи бъдещето си с „армейците“ и постави подписа си под тригодишен договор.

С привличането му конкуренцията в състава на Красимир Балъков става още по-сериозна, а богатият арсенал от опитни играчи с впечатляващи визитки в тима на “червените” продължава да нараства. 27-годишният Ивайло Чочев вече натрупа множество солидни мачове зад гърба си, а клубовете дотук в кариерата му са Чавдар (Етрополе), ЦСКА и италианските Палермо и Пескара.

За две години в ЦСКА изигра 50 мача и вкара 9 гола. Най-много двубои има с фланелката на Палермо – близо 120 в рамките на пет години. Именно с тима от Южна Италия Чочев игра и три сезона в Серия „А“, като беше в сърцето на халфовата линия на отбора в цели 75 мача от елитното италианско първенство, в които отбеляза 6 гола. Записал е и близо 20 срещи с екипа на националния отбор на България.

Чочев изрази задоволството си след успешния трансфер в ЦСКА и добави: „Благодаря на ЦСКА 1948, че ми подаде ръка в труден за мен момент. Нямам търпение да се върна на терена и да играя добре. Футболът ми липсваше много през тези месеци, в които бях контузен. Присъединявам се към добър и амбициозен отбор с много млади мотивирани футболисти и качествени опитни състезатели. Щастлив съм, че всичко вече е официално“.