БДЖ избра изпълнител по процедурата за наем на локомотиви
Секция: Автомобили
18 Август 2020 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БДЖ избра изпълнител по процедурата за наем на локомотиви

/КРОСС/ „ЮБЕКС – България” ЕООД ще достави под наем електрически локомотиви Siemens Vectron на БДЖ. Решението е факт, след приключване на работата на комисията по обявената процедура: „Доставка чрез наемане на 5 (пет) броя магистрални електрически локомотива плюс опция за доставка чрез наемане на допълнителни до 5 (пет) броя магистрални електрически локомотива”.

До изборът се стигна, след като до втория етап на поръчката достигнаха и други двама участника - „ЕЛЛ Германия” ГмбХ и „Ес Рейл Лииз” ООД. След проведените преговори при равни условия, класираният на първо място участник предложи икономически найизгодна оферта от 8 468 400,00 лв. без ДДС, която е и по-ниска от обявената прогнозна стойност в процедурата.

Цената включва стойност на наем на 5 броя локомотиви модел Siemens Vectron, техническа поддръжка, ремонт и резервни части, както и застраховка и въвеждане в експлоатация. В обхвата на наема са включени и теоретично и практическо обучение на ремонтен и експлоатационен персонал.

Срокът на договора е 24 месеца и с възможност за подновяване за срок от 12 месеца и с опция да се наемат още 5 допълнителни локомотива.

Доставката на първите локомотиви е от 60 до 90 дни след подписването на договора.