Започват редовните полети Бургас - Израел
Секция: Туризъм
21 Август 2020 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започват редовните полети Бургас - Израел

/КРОСС/ От 23 август летище Бургас започва да обслужва редовни полети от и до Израел, като се изпълняват веднъж на ден до края на месеца. Варна вече посрещна първия полет с израелски туристи, предаде БГНЕС.

Първият полет със 166 израелски туристи кацна в четвъртък вечер на варненското летище. Сред чужденците има и представители на израелските медии, които да се запознаят с родното Черноморие в условията на коронокриза. Полетите от Израел до Варна са възобновени и ще се извършват по един път на ден, с изключение на събота, информират от "Фрапорт".

Планирани са 19 полета по маршрут Тел Авив - Варна до края на август и 60 полета през месец септември.
През септември летище Бургас ще обслужва полети по дестинацията от четвъртък до неделя, ще се включи и България Ер. От 18 август израелските власти отмениха изискването за 14-дневна карантина за пристигащите от България граждани. Гражданите, пристигащи от Израел в България, също не се подлагат на карантина у нас.

Израел е ключов пазар за българския туристически бизнес. Страната ни е посещавана от над 300 000 израелски туристи всяка година, които обичат както нашите черноморски, така и зимни курорти.