Активист: Навални ще оцелее след атаката с отрова, но ще е извън строя месеци наред
Секция: Русия
24 Август 2020 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Активист: Навални ще оцелее след атаката с отрова, но ще е извън строя месеци наред

/КРОСС/ Руският опозиционен лидер Алексей Навални ще оцелее след "атаката с отрова", но ще е "извън строя" в продължение на месеци, заяви водещ активист, цитиран от Ройтерс.

Яка Бизил - основателят на германската фондация "Кино за мир", която транспортира със специален самолет Навални от Омск в Берлин - направи тази прогноза пред таблоида "Билд".
Здравето на руския опозиционер се влоши рязко по време на полет от град Томск, Западен Сибир, за столицата Москва в четвъртък. Самолетът с 44-годишния Навални бе принуден да кацне в Омск, където критикът на Кремъл бе настанен в кома в реанимацията на болница. Според негови съюзници руският опозиционер е бил отровен. В събота специален самолет, изпратен от "Кино за мир", транспортира Навални от Омск в Берлин. От болницата "Шарите", където той е настанен, все още не са коментирали състоянието му.
Яка Бизил заяви пред "Билд", че Навални е понесъл полета добре, но това не променя "тревожната като цяло ситуация".

"Ако (руският опозиционер) премине през това невредим, на което всички се надяваме, тогава той ще е извън политическата сцена най-малко два месеца", прогнозира активистът.
От екипа на Навални междувременно отмениха насрочения за снощи интернет брифинг за неговото състояние, с аргумента че "не са готови".