Гешев: Мафия сме, защото не допускаме двойни стандарти
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Август 2020 12:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гешев: Мафия сме, защото не допускаме двойни стандарти

/КРОСС/ "Мафия сме, защото внесохме светлина в мрака, не на думи, а с дела...така, както ни е завещал Апостола на българската свобода Васил Левски." - това заяви главният прокурор Иван Гешев в началото на Националното съвещание на прокуратурата на тема „Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежкото нарушение на върховенството на закона съгласно чл. 7 от Договора за Европейския съюз", което се провежда в резиденция „Бояна".

„Мафия сме, защото показахме, че няма да допуснем двойни стандарти - едни за хората с милиарди и политическо и медийно влияние, и други - за останалите българи. Така, както беше десетилетия. Защото решихме проблема с телефонните измами, защото намалихме кражбите и грабежите за първите 5 месеца от тази година с над 20 процента. Защото правим всичко възможно хората да живеят без страх, че ще бъдат ограбени последните им спестявания. Или че ще бъдат убити, изнасилени или запалени в къщите си", подчерта в обръщението си Иван Гешев по повод „атаки от всякакъв характер, обиди и какво ли още не" към прокурорите и техните семейства.

„Защото по уведомления на прокуратурата са замразени над 3 милиарда лева и то без последните медийно известни дела от началото на годината.

Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище, спряхме горенето на опасни отпадъци и заравянето им в нашата земя, с което някои печелеха милиони с цената на здравето на всеки българин.

Защото арестуваме наркопласьори, които тровят децата ни, включително и закрилящи ги служители на най- високо ниво в правоохранителната система.

Защото за пръв път след демократичните промени повдигнахме обвинения на министър и заместник министър от действащо правителство и още един куп чиновници на различни нива в държавната йерархия", подчерта още обвинител №1.

Пристигането на прокурорите на националната среща бе съпътствано от протест на младежката организация на „Да, България!".