Меси информирал Барса, че иска да напусне
Секция: СПОРТ
26 Август 2020 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Меси информирал Барса, че иска да напусне

/КРОСС/
Капитанът на Барселона Лионел Меси е уведомил клуба, че иска незабавно да напусне "Камп Ноу", потвърди източник.
Търпението на Меси изглежда вече се е изчерпало.

Според него аржентинската звезда на каталунците, който е прекарал цялата си футболна кариера в Барса, е информирал клуба за желанието си да си тръгне, изпращайки бюрофакс - услуга, използвана в Испания, с която спешно се изпраща документ, който се нуждае от доказателство до трети страни. 33-годишният нападател, който се присъедини към "блаугранас" през 2000 като юноша, има още една година до края на настоящия си договор с каталунците. Меси е шесткратен носител на "Златната топка" и има над 600 гола за Барса, а във витрината му с трофеи попадат десет титли на Ла Лига и четири Шампионски лиги.

Въпреки това, в последните няколко сезона взаимоотношенията му с клуба рязко се влошиха след пет последователни отпадания на 1/4-финалите в ШЛ - те дойдоха след последния триумф на Барса в турнира през 2015. Каталунците не успяха да достигнат до полуфиналите при аванс от три гола в два поредни случая - Рома (4:1 в първия мач, 0:3 в реванша през 2018) и Ливърпул (3:0 в първия мач, 0:4 в реванша през 2019), а този сезон бяха унизени от бъдещия шампион Байерн Мюнхен с 2:8.

Аржентинецът разкритикува последователно няколко души от ръководството, сред които Ерик Абидал и Хосеп Мария Бартомеу. След уволнението на Кике Сетиен, на негово място на поста старши треньор застана бившият играч на тима Роналд Куман. Двамата с Меси провели разговор, като според информациите, "Бълхата" е уведомил нидерландския специалист, че вижда бъдещето си извън "Камп Ноу". Куман вече обяви, че би искал да задържи Меси в състава. Любопитното е, че новината за желанието на аржентинеца да напусне идва съвсем скоро след появилите се информации в медиите, според които Куман е показал вратата на един от най-близките играчи на Меси в тима - Луис Суарес.

Шесткратният носител на "Златната топка" може да активира клауза в договора си, според която да напусне със свободен трансфер през лятото. Клаузата трябваше да е изтекла през юни, но може да бъде удължена предвид късния завършек на сезона заради пандемията от коронавирус. Според информации на медиите в Испания, ръководството на Барселона ще свика извънредно събрание след новината за желанието на голямата им звезда да се раздели преждевременно с клуба.