Огнище на Ковид - 19 в социалния дом в Джурково
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2020 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Огнище на Ковид - 19 в социалния дом в Джурково

/КРОСС/ Три жени от Дома за хора с физически увреждания в село Джурково- община Лъки са дали положителна проба за Ковид - 19.

Те са на възраст между 30 и 40 години и са настанени за лечение в Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Свети Георги" в Пловдив.

Взети са проби на всички 40 обитатели на Дома, както и на медицинския и обслужващ персонал. Близо 60-те проби се очакват до края на деня или най- късно утре.

Домът е дезинфекциран, разговаряно е с персонала за мерките за безопасност. Ако бъдат установени нови случаи на коронавирус, те ще бъдат настанени в МБАЛ „Асеновград", стана ясно след инспекцията на областния управител Дани Каназирева и на РЗИ в здравното заведение.

Тя се наложи след получен сигнал от Спешна помощ, че общинската болница е отказала да приеме трите заразени жени, което е наложило транспортирането им в УМБАЛ „Св. Георги.

Инспекцията е установила, че в Ковид-отделението на Асеновградската болница има свободни легла, въпреки твърдението на ръководството й, че капацитетът е запълнен и това е било причината жените да не бъдат приети.