Русия изгони дипломат от Норвегия като огледална мярка
Секция: Русия
28 Август 2020 15:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия изгони дипломат от Норвегия като огледална мярка

/КРОСС/ Русия гони дипломат от норвежкото посолство в Москва като ответна мярка, предаде "Ройтерс". "Нашето посолство в Москва беше уведомено от руското министерство на външните работи, че един от нашите дипломати вече е персона нон грата в Русия. Това е напълно необосновано", каза министерството на външните работи на Норвегия в позиция, изпратена по имейла до агенцията.

В текста се отбелязва, че дипломатът не е нарушил никакви правила. По-рано този месец Норвегия обяви, че е изгонила руски дипломат по подозрение в шпионаж. Русия окачестви обвинението като безпочвено.

Москва гони един от старшите дипломати в норвежкото посолство, който трябва да напусне Русия в срок от три дни, потвърди руското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС.

"Във връзка с неприятелската акция на норвежките власти, обявили на 18 август руски дипломат за персона нон грата, на 28 август посланикът на Норвегия в Москва Руне Ресалан беше поканен в руското министерство на външните работи и информиран, че като ответна мярка един от старшите дипломати в посолството на Норвегия също е обявен за персона нон грата. Акредитацията му в Русия ще бъде прекратена до три дни.

Именно такъв срок беше даден от норвежците на нашия сътрудник да си замине", пише в изявлението на руското външно министерство. /БТА