125 г. от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх
Секция: Туризъм
29 Август 2020 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
125 г. от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх Всеки желаещ може да си вземе подарък книга

/КРОСС/ За пета поредна година Столична библиотека, съвместно с Дирекция ПП "Витоша" и Български туристически съюз, участва в традиционните чествания по повод организираното от Алеко  Константинов масово изкачване на Черни връх и създаване на организирано туристическо движение в България.

За юбилейното издание на инициативата "Библиотека в планината” Столична библиотека кани всички желаещи на 30 август (неделя) от 11:00 ч. на поляната пред хижа "Алеко”, където ще бъде подредена изложбата "Съзерцанието на щастливеца”. Изложбата е посветена на 125-та годишнина от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и е част от поредицата планински изложби на Столична библиотека.

Цитати от Алековите творби и любопитни стари фотоси на Витоша от началото на XX век представят красотата на родната ни природа такава, каквато Щастливеца я видя и описа в творбите си. Планинската ни къщичка за книги пред хижа "Алеко" ще бъде заредена с нови издания на класици и съвременни автори - Джек Лондон , Ран Босилек, Селинджър  и др. 

Всеки желаещ може да си вземе подарък книга и безплатна едногодишна читателска карта на Библиотеката на София.