Новата зала в бившия Партиен дом - със стъклен покрив за 1 млн. лв.
Секция: ПОЛИТИКА
01 Септември 2020 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новата зала в бившия Партиен дом - със стъклен покрив за 1 млн. лв. Пленарна зала за 18 млн. лева ще посрещне депутатите

/КРОСС/ Новата пленарна зала в бившия Партиен дом ще посрещне депутатите след строително-монтажни работи за близо 18 млн. лв. 

"Това е цената без допълнителните оборудвания, озвучаване, системите за видеонаблюдение, системите за гласуване. Това е цената на чистото строителство", заяви Николай Бациев от дирекция "Управление на собствеността". 

От старата зала "Света София" са се получили две нови, а именно пленарна и конферетна. 

"Старата зала имаше съвсем различен обем, тя беше много по-висока от сегашната зала", каза Бациев.

Какви ще са подобренията, на които ще се радват народните представители на новото си работно място? 

"Знаете старата пленарна зала в какво състояние беше, системите са били почти на изчерпване. Вентилацията тук е съвсем различна. Осветлението е съвсем различно, акустиката е също на много добро ниво. Стъкленият покрив струва почти 1 млн. лв., като бяха направени допълнителни подобрения, за да се ограничи пряката слънчева светлина", разкри още Бациев.

Гласуването в началото на новия политически сезон ще започне със старата система. Поръчка за нова има, но процедурата по избор на изпълнител все още не е приключила.

А с новата поръчка ще има опция и за дискусионни пултове за изказване от място, но на този етап традиционно депутатите ще говорят от трибуната.