8K OLED телеизорите на LG достигат нови нива с най-развитите гейминг мощности
Секция: Технологии
02 Септември 2020 19:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
8K OLED телеизорите на LG достигат нови нива с най-развитите гейминг мощности

/КРОСС/ LG Electronics (LG) е първият производител на телевизори, който комерсиализира 8K OLED телевизорите, като така поставя еталон в индустрията с първите 8К телевизори в света, за да поддържа мощния нов NVIDIA® GeForce RTXTM 30 Series GPU.1 Захранван от процесора на компанията α (Alpha) 9 Gen 3 AI, телевизорът е способен да подсигури 8К поддръжка на пълна честотна лента. Така 8K OLED той подсилва играта, за да предложи на запалените геймъри по целия свят най-завладяващия и вдъхновяващ геймплей на великолепни дисплеи с над 33 млн. отделни самосветещи пиксели, които осигуряват по-добро качество на изображението и по-малко време за реакция.

OLED телевизорите на LG отдавна се считат за най-развитите и модерни телевизори за игри в света. Благодарение на технологията за самосветещи пиксели и поддръжка на най-новите HDMI спецификации като Variable Refresh Rate (VRR), ултра бърза скорост на реакция и автоматичен режим за ниска латентност (Auto Low Latency Mode - ALLM). Тъй като OLED телевизорите на LG са съвместими с NVIDIA G-SYNC®, всички клиенти на LG имат възможност да се насладят на любимите си игри с графичните процесори от серия GeForce RTX 30 и GTX 16 за достигането на безпроблемно и завладяващо изживяване без трептене или прекъсване, което е много характерно и срещано при повечето дисплеи.

Благодарение на най-новия процесор на LG под името Алфа (Alpha) 9 Gen 3 AI и NanoCell 8K в OLED телевизорите на LG, компанията успява да издигне производителността и проследяването на лъчите в реално време на друго ниво и задава нов стандарт за оптимизирана картина за игра и производителност. Благодарение на възможностите на 8К OLED телевизорите на LG да доставят 8K съдържание при 60 кадъра в секунда и работата с изумителната 48 Gbps скорост, играенето на 8K игри на LG OLED TV никога не е изглеждало толкова добре и благодарение на графичния процесор NVIDIA® GeForce RTXTM 30 Series GPU.

„Ние сме изключително развълнувани да предоставим поддръжка на 30-серийния GeForce RTX процесор в LG 2020 8K OLED телевизори" - сподели Мат Уеблинг, вицепрезидент на глобалния GeForce маркетинг в NVIDIA. "Очакваме геймърите да бъдат поразени от представянето на тези телевизори, когато играят последните 8K компютърни игри с реалистични функции за проследяване на лъчите и модерни AI функции, задвижвани от графичния процесор GeForce RTX 3090."

За да завладеят още повече геймъри и да ги потопят в магията на тези телевизори, 8К OLED телевизорите на LG също поддържат Dolby Atmos и имат внедрена AI Acousting Tuning, базирана на система, която разбира акустичната среда и настройва звука за по-голяма точност. Телевизорите имат и функцията за готовност за BT Surround, позволяваща едновременно свързване на два Bluetooth високоговорителя на LG, като се смесват 2.0 канален звук с виртуален 4.0 съраунд звук за още по-значително потапяне в любимите ви игри. Благодарение на вградената възможност LG ThinQ и гласов контрол „свободни ръце", можете да използвате телевизора по най-удобния начин и в моментите, когато ползването на дистанционно не е възможно.

„Комбинацията от изумителното качество на картината на LG OLED телевизорите и технологичното майсторство на NVIDIA, предлага цялостно игрово изживяване на следващо ниво, гарантирайки истински 8K изживяване" - сподели С.П. Баик, вицепрезидент на отдела за планиране на TV продуктите на LG Home Entertainment. "След миналогодишното успешно партньорство с най-добрата световна марка за гейминг хардуер, очакваме с нетърпение да разгърнем нашите отношения с NVIDIA."