Димитър Димитров: Предстои да се разбере какво и как ще се роди като политическа и обществена алтернатива
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2020 18:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Димитров: Предстои да се разбере какво и как ще се роди като политическа и обществена алтернатива

/КРОСС/ Колкото и да се опитват да променят реалността, в огромната си част този протест е мирен. Да, има единични ескалации на напрежението, има отделни хора, които изкъртват павета и мятат по полицаите, но това не е лицето на протеста". Това каза пред БНР Димитър Димитров, историк, писател и блогър, който участва в днешния протест.

Той заяви, че не споделя необходимостта, нуждата да се причислява към някоя група: "Хората могат да бъдат личности, могат да бъдат индивиди, отговорни сами за себе си, независими". Не трябва да се стига до ескалация на напрежението, категоричен беше Димитров: "Затова е жизнено важно колкото може повече трезво мислещи, нормални граждани да излязат с лицата си и с позиция. И по-късно днес, не на въстание, а на площад „Независимост", където да се стигне до оставката не само на правителството на Бойко Борисов, а и на главния прокурор Иван Гешев, това са двете основни искания от самото начало на протеста до днес". Едно управление няма как да бъде добро, ако е нелегитимно:

"Какво и как ще се роди като политическа, като обществена алтернатива, предстои да видим в идните месеци", подчерта Димитър Димитров.