Четирима са задържани за производство и разпространение на синтетични наркотици
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Септември 2020 14:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четирима са задържани за производство и разпространение на синтетични наркотици

/КРОСС/ Бандата е оборудвала лаборатория за производство на aмфетамини и метаамфетамини в Сливен. Произвеждала богата гама синтетични наркотици, които разпространявала основно сред ученици в областите Сливен и Ямбол.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение на 4-мата за участие в престъпна група за производство и разпространение на наркотици в Сливенско.

Четиримата обвинени са задържани на 3 септември 2020 г. при специализирана полицейска операция на служители от Териториалния сектор „БОП"-Сливен под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е разпространявала в града и региона различни по вид наркотици - предимно канабис, амфетамини и метамфетамини, поне от началото на 2018 г.

В хода на действията по разследването на 8 адреса са намерени и иззети наркотици, както и голямо количество ампули с прекурсори за производството на синтетични наркотици във вид на кристали. Иззети са и уреди за домашно производство на амфетамини; везни и полиетиленови пликчета с размери 4х4 см за разфасоване на дрогата за продажба, таблети, телефони и СИМ карти, с които участниците са поддържали контакт помежду си и с клиенти.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвинени са задържани за срок до 72 часа.

Днес, 4 септември 2020 г., в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" за всеки от тях.

Пред "По света и у нас" прокурор Евгения Щъркелова заяви, че групата е разкрита при предпиемане на превантивни мерки срещу разпространението на наркотици сред ученици и в районите на училища. Според нея голяма част от наркотици, които групата произвеждала предизвиквали халюцинации и състояния на страхови неврози.