Жерар Депардийо прие православната вяра
Секция: Шоубизнес
06 Септември 2020 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жерар Депардийо прие православната вяра

/КРОСС/ Френският актьор, и руски гражданин, Жерар Депардийо (на френски: Gérard Depardieu) се е покръстил и е приел православието в църквата "Св. Александър Невски", която се намира в историческия център на Париж, съобщава кореспондентът на ТАСС във френската столица, като се позовава на информация от църковното настоятелство.

"В нашата църква в петък вечер се състоя кръщенето на Жерар Депардийо", съобщил представител на църквата. Той отбелязал, че на церемонията са присъствали близки приятели на артиста.

Представителят на храма казал, че "не може да каже името, което Депардийо е получил при кръщенето". "Това беше неочаквано събитие, но много приятно", е отбелязал свещеннослужителят. Но е подчертал, че засега не може да съобщи други подробности за церемонията.

В своята дълга кариера Депардийо, който сега е на 71 г., се е снимал в 200 филма, в това число и в руско-френската картина за Григорий Разпутин, а е играл различни роли и в театъра. Той удостоен с различни награди, включително и "Златен глобус", като в биографията си има и награди от Венецианския и Московския международни кинофестивали.

В отговор на планирания за 2013 година от правителството на президента Франсоа Оланд извънреден данък върху най-богатите французи, през декември 2012 година Депардийо се премества да живее в съседна Белгия, а по-късно през същия месец обявява публично, че смята да се откаже въобще от френското си гражданство. На 3 януари 2013 година Депардийо става руски гражданин, след като президентът Владимир Путин подписва специален указ за целта.

Държавният глава на Русия тогава обясни решението за предоставяне на руско гражданство със заслугите на Депардийо към руската култура.