Стойчо Стойчев: Очаквам догодина коалиция между "Демократична България", БСП и Слави
Секция: ПОЛИТИКА
06 Септември 2020 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стойчо Стойчев: Очаквам догодина коалиция между "Демократична България", БСП и Слави

/КРОСС/ Ще имаме все по-фрагментирани парламенти. Трябва да свикнем на избори на всеки две години, както и на повече безпринципни коалиции. Очаквам догодина да видя правителство на малцинството- коалиция между "Демократична България" и БСП, подкрепена от Слави Трифонов, защото всички ще се съюзят срещу ГЕРБ. Това каза политологът доц. Стойчо Стойчев пред bTV.
Той смята, че премиерът Борисов е направил заявка, че ще се оттегли и ще се занимава само с партията си.

"Той направи много за България, трудно можем да кажем с лека ръка, че нищо не е било. Грешката на Борисов беше към пренебрежителното му отношение към враговете му", обясни политологът.

Според него в Деня на Съединението на никого не му е до празник. "Разделението е толкова голямо, че сме се докарали до невъзможност да живеем заедно. Много дълъг път ще трябва да извървим, за да нормализираме отношението си. Живеем в нов Вавилон", каза още той.

По думите му няма революционна обстановка в страната.

"В България най-движещата енергия в България е омразата. За излагане винаги има време и пространство в България", добави доц. Стойчев.

"Много се спекулира с това, което стана при "Ситняково". Оказах се там, защото колоната там ни изведе. Нямаше опция да обърна без да създам предпоставка от ПТП. В един момент момчета дойдоха към мен, други ме разпознаха и почнаха да крещят. Аз съм политолог на всички политици, с всички съм еднакво добронамерен, защото те са полето, което аз изследвам. Дойде полицая и ми каза да обърна и като почнах да давам назад с колата, две момчета почнаха да ритат колата. Впоследствие акцията при психиатричната болница беше пърформанс от моя страна", обобщи политологът.