Ръст на заразени с COVID-19 в Испания и Италия, затягат мерките
Секция: СВЯТ
08 Септември 2020 10:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Ръст на заразени с COVID-19 в Испания и Италия, затягат мерките

/КРОСС/ Близо 530 000 са новите заразени с COVID-19 само в Испания. Преминаването на психологическата бариера стана повод властите в Мадрид да удължат срока на мерките. Не се изключва и въвеждането на повторна карантина за цялата страна, както беше през месец март.

Фернандо Симон, директор на здравната служба: PCR тестовете дават много повече положителни проби, отколкото през май и юни. Вирусът мутира и заразяването става все по-лесно. Ето защо е изключително важно да въведем строги мерки. И да го направим сега - преди да е станало късно.

Кафенетата и ресторантите ще работят на 50% от капацитета си, събиранията на обществени места са разрешени за до 10 души. Задължително става носенето на маски както на закрито, така и на открито. Мерките ще се преразглеждат на всеки 15 дни.

Италия също удължава срока на мерките, които ще бъдат в сила най-рано до 7 октомври. Забранява се влизането в страната на хора от 16 държави. За пристигащите от България остава разрешено, но при задължителна карантина. Затворени ще бъдат стадионите и нощните заведения, в сила е и задължителното носене на маски на открити и закрити обществени места.