Хосе Карерас със специално обръщение към българската публика по повод предстоящия спектакъл у нас
Секция: КУЛТУРА
08 Септември 2020 13:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хосе Карерас със специално обръщение към българската публика по повод предстоящия спектакъл у нас

/КРОСС/ Хосе Карерас записа специално обръщение към българската публика по повод предстоящия спектакъл Opera D`amore в София.

"Ще бъде нещо изключително, с участието на първокласни оперни певци, оркестър, диригенти, и още, и още, казва във видеото големият тенор. Ние наистина сме много щастливи да ви кажем, че ще бъдем там. Аз съм в чудесни отношения с България - със страната и нейните хора, имам много приятели от различни сфери на обществото - музика, спорт. За мен е удоволствие да се върна и да имам възможността да пея за вашата невероятна публика".

Послания по повод спектакъла записаха също диригентът Давид Хименес, дългогодишната легенда на миланската "Ла Скала" - Марко Берти, звездата на "Метрополитън" в Ню Йорк - Мария Гулегина, баритонът Кирил Манолов, Михаил Михайлов, мецосопраното Надя Кръстева, сопраното Илина Михайлова и тенорът Росен Ненчев. Последните двамата бяха част от прощалния концерт на Карерас на 11 май 2019 г. в София.

Ненчев е специализант на прочутия си испански колега и участник в три негови майсторски класа. У нас Карерас пя в дует със своя ученик, както и с Михайлова.

Още с първото си появяване на сцената тя буквално спечели публиката с гласа и артистизма си. На финала тримата поднесоха "Наздравица" от "Травиата" на Верди.

Същата опера ще звучи и на концерта през декември, както и "Тоска" на Пучини, "Селска чест" на Маскани и "Риголето" на Верди, заедно с творби на Доницети и Леонкавало.

Както писа БТА, Карерас ще бъде специален гост на спектакъла Opera D`amore на 19 декември в зала "Арена Армеец". Според организаторите легендарният тенор ще се появи в "едно неочаквано време с един неочакван репертоар". По думите им, той от седем-осем години Карерас не участва в оперни представления, неговото присъствие ще бъдат вградено по един изключително интересен начин, който не е правен досега.