Вижте лукса, в който живеят задържаните при акцията в Кюстендил
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Септември 2020 16:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вижте лукса, в който живеят задържаните при акцията в Кюстендил Арестувани са общо шест души

/КРОСС/ МВР показа лукса, в който живеят задържаните при акцията в Кюстендил. 

В четвъртък сутринта под ръководството на Специализираната прокуратурата стартира операция по противодействие на организираната престъпност в града. В ромската махала на града са извършени арести на членове от клановете на Ропотамците и Гольовците.

Те са разследвани като организирана престъпна група за рекет, лихварство, наркотици и побой. Според разследващите именно тези фамилии стоят зад последните престъпления, станали в Кюстендил и региона. 

На място пристигна и главният прокурор Иван Гешев, който даде кратък брифинг.

„Към момента се провеждат действия по разследване, касаещо организирана престъпна група за лихварство, разпространение на наркотици и силови действия”, заяви той.

Задържани са 6 човека, за които има данни, че са криминално проявени. Издирват се още двама или трима. В четвъртък ще се реши кои да останат в ареста, какви мерки да им бъдат наложени и какви обвинения да получат, обясни още главният прокурор. Той припомни, че преди няколко месеца в града бяха нападнати и бити полицаи.

"Хората трябва да знаят, че освен права, имат и задължения. Те трябва да са еднакви за всички, независимо дали става дума за богати, бедни, българи или роми", добави Гешев.

"Няма нищо лошо в това да си богат човек. Но тези хора трябва да си плащат данъците, с които да се инвестира в българските общини и пътища. Вижте в какви къщи живеят, какви коли карат - стандар, който не могат да си позволят преобладаващата част от българските граждани. Част от работата ни е да не допускаме в страната да виждаме хора, които карат скъпи коли, а нямат нито един работен ден зад гърба си, нито са плащали данъци. Това е един от приоритетите на прокуратурата. Това са хора, които се занимават с незаконна дейност - било то лихварство, проституция, измами, живеят охолно, но не дават нищо за държавата си", обясни главният прокурор.