Парламентът събра кворум с първата регистрация
Секция: ПОЛИТИКА
10 Септември 2020 09:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парламентът събра кворум с първата регистрация Депутатите влизат в Народното събрание на фона на скандирания от протестиращите

/КРОСС/ Въпреки заканите за обсада, депутатите успяха да стигнат до работните си места необезпокоявано. Те влязоха в Народното събрание на фона на скандирания и викове „Оставка”. До напрежение не се стигна. Голяма част от депутатите избраха да влязат през страничен вход, а не през централния.

Без проблеми парламентът събра кворум още от първата регистрация за началото на тазсутрешното пленарно заседание. В зала се регистрираха 127 народни представители. Народните представители от ДПС отново участваха в регистрацията.

В ефира на NOVA депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че оставката на правителството не е на дневен ред. От БСП пък заявиха, че днес няма да влязат в зала, а ще са част от протеста.

Внушителен е броят на полицаите, които охраняват сградата на Народното събрание. Входът е обграден отвсякъде с жандармерия и униформени. На място пристигна и линейка, която да окаже първа помощ при необходимост.