Мая Манолова: Алтернативата е на площада
Секция: Интервюта
10 Септември 2020 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова: Алтернативата е на площада

/КРОСС/ "Хората се събудиха и са на площада 64-ти дни и няма да се приберат до оставката на правителството", заяви лидерът на "Изправи се. БГ" Мая Манолова.

"Това, което полицията и МВР допуснаха на протеста на 2-ри септември не трябва да се допуска отново. Всички тези ексцесии, провокации се случиха пред погледа на полицията по заповед на ръководството на МВР. Ние от "Изправи се. БГ" видяхме как полицията не реагира на провокаторите, а след като те си тръгнаха насочиха репресията си срещу мирните граждани. Хора бяха бити, обгазявани, ритани, арестувани в нарушение на закона. С колеги адвокати бяхме в полицейските управления да защитаваме арестувани граждани. Там беше бъдещето на България - млади, образовани с постоянна работа, със семейства, хора с активна позиция. И вместо българската държава да им каже браво за това, че имат позиция, на тях им бяха повдигнати обвинения. Репресията, унижението, лютивият спрей е бъде запомнено", заяви лидерът на "Изправи се. БГ".

Мая Манолова коментира и предложенията за промени в Изборния кодекс.

"Лъжа е, че са необходими промени в Изборния кодекс, за да бъде реализирано машинното гласуване. Долу ръцете от Изборния кодекс казвам на всеки един от депутатите. Призовавам всеки честен депутат да напусне парламента и да не участва в посегателството над честността на вота. Депутатите си търсят алиби, за да си удължат престоя в парламента. Хората са наясно, че не са необходими никакви промени в Изборния кодекс, за да има машинно гласуване. ГЕРБ се опитват да осъществят един атентат върху честността на вота с опита да удължат изборния ден до 48 часа", заяви Манолова.

Алтернативата е на площада, хората ще решат на кого вярват, категорична е Манолова.

"Тук са граждани с различни партийни пристрастия, на различни възрасти. Призоваваме всички, които ще се явят на избори да кажат ще правят ли коалиция с Борисов, за да не се окаже, че гражданите отново са излъгани. Ние от "Изправи се.БГ" категорично няма да правим коалиция с Бойко Борисов", заяви Манолова.