Най-очакваното събитие в края на лятото SoFest премина с грандиозен успех
Секция: Шоубизнес
11 Септември 2020 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-очакваното събитие в края на лятото SoFest премина с грандиозен успех SoFest 2020 изненада вярната си публика с неповторима симбиоза от изкуства

/КРОСС/ Откриването на третото издание на SoFest изненада със специално модно ревю под характерни ритми и мелодии от пиеси на виртуозния музикант Теодосий Спасов. Зрителите се насладиха на творбите на млади дизайнери и студенти от НХА.

С дефилето на тема “Традиция и настояще” авторите ни върнаха към нашите корени. В първата вечер на емблематичния столичен фестивал феновете се докоснаха и до изкуството на специално създаденото за SoFest Балканско Трио с участието на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов. Обичаните творци изпълниха не само любими хитове, но и най-новите си композиции. Музикантите застанаха за първи път в този формат на сцена, потопиха публиката в света на Балканите и с инструменталните си и вокални умения смесвайки различни стилове вдигнаха гадуса до нажежаване.

В съботната вечер, на 05-ти септември Кирил Хаджиев – Тино и неговият бенд изпълниха авторска музика и някои от най-новите си сингли.

С талантливите си музиканти финалистът в „Гласа на България“ вдигна меломаните в центъра на София с възпламеняващ саунд и кадифен глас. Голямата изненада дойде от завладяващите литературни експериментатори на Пощенска кутия за приказки. Със своя неоспорим талант и чувство за хумор, за първи път само специално за SoFest 2020 те представиха балкански приказки.

Авторите и артистите, които четоха през втората фестивална вечер бяха Гери Турийска, Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Гери Стоянова, Ники Станоев, Косьо Лунгов, Камен Алипиев-Кедъра, Мая Бежанска и Кирил Хаджиев - Тино. Специално сътворените и пресъздадени балкански истории предизвикаха сълзи в очите на публиката, не само от смях.

Последната вечер на Sofest 2020 започна с бъзпламеняващ танцов спектакъл. Доказалият се хореограф Анна Пампулова представи поредното свое вълнуващо творение базирано върху разработка на тема "картина". Студенти от курс „Танцов театър“ и „Актьорско майсторство“ към НБУ със завиден финес и грация възбудиха въображението и доказаха, че животът е пъстра мелодия.

Кулминацията на вечерта дойде при появата на пленяващата, нежна и обичана певица Белослава. Заедно с музикантите Росен Захариев и Антоний Рикев, тя изпълни любими авторски песни и голяма част от синглите в предстоящия им пети студиен албум. С типичното само за певицата с кадифен глас звучене, поведение и излъчване се постигна вълшебна симбиоза. Симбиоза между изкуства, стилове, участници и публика. Симбиоза, която затвърди Sofest 2020 като единственото по рода си събитие!

И тази година, през двата уикенд дни с вход свободен организаторите предложиха богата културна, образователна и развлекателна детска програма, както и тематичен SoFest базар.

SoFest 2020 се проведе с подкрепата на Министерството на Културата и под негов патронаж. Фестивалът бе част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2020 и под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.