Хитовият филм „Завръщане“ с онлайн премиера за цял свят
Секция: Шоубизнес
11 Септември 2020 12:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хитовият филм „Завръщане“ с онлайн премиера за цял свят

/КРОСС/ Малко след изключителния си успех в родните киносалони, където се радваше на неспирен зрителски интерес цели 7 поредни седмици, „Завръщане“ отбелязва и своята онлайн премиера. Най-гледаното заглавие у нас за изминалата година постигна рекордни резултати със своите 95 686 зрители и боксофис от 830 833 лв., като с това се нареди в топ 10 на продукциите, създадени в последните три десетилетия.

Романтичната комедия събира редица любими актьори като Бойко Кръстанов, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Диляна Попова, Евелин Костова, Искра Донова, както и двама от продуцентите – Башар Рахал и Ники Илиев.

От 11 септември „Завръщане“ влиза в каталога на новата онлайн платформа Neterra TV+, предлагаща все по-интересно и качествено съдържание, с което ще стане достъпен по всяко време и от всяка точка на света.

„За нас това е естествен ход в живота на този филм. До голяма степен успехът му се дължи на историята и на искрените емоции, които той предизвиква.

С екипа имахме удоволствието да го представим и извън България – в най-разнородни градове като Лондон, Матера, Виена, Берлин, Чикаго. Бяхме дори и в Черна гора. Публиката го прие наистина позитивно, отзивите бяха възторжени и се радваме, че заедно с Neterra TV+ ще го покажем на възможно най-много сънародници, независимо дали са в България или извън нея“, споделя режисьорът Ники Илиев.

Лентата разказва за трима приятели, които се завръщат от всички краища на света в родния Пловдив, където трябва да помогнат на друг свой приятел да спаси фамилната си къща. Задачата се оказва същинско предизвикателство, свързано с куриозни случки и нелеки препятствия, изпитващи границите на дългогодишните взаимоотношения между героите.

Така „Завръщане“ преплита вечните теми за детските мечти, първата любов, ценностите и човешките отношения, всичко това на фона на едни от найживописните кътчета на Пловдив.

Ролята на дядото на Алекс (Ники Илиев) и Бранимир (Башар Рахал) е поверена на незабравимия Стефан Данаилов, тя е и последната в богатата му кариера.

Добрите резултати на „Завръщане“ през 2019 са още по-впечатляващи предвид факта, че годината беше наситена с нови български заглавия – премиерните родни продукции бяха 19, което е своеобразен рекорд за съвременната киноиндустрия у нас. Продуценти на „Завръщане“ са Ники Илиев, Башар Рахал и Богомил Грозев.