Кандидатстването за годишните награди на AIBEST е отворено до 18 септември
Секция: Технологии
11 Септември 2020 13:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кандидатстването за годишните награди на AIBEST е отворено до 18 септември Бургас ще е домакин на конференцията на високотехнологичния сектор у нас през 2020 г.

/КРОСС/ На 2 октомври Бургас ще е домакин на годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), която до миналата година носеше името Българска аутсорсинг асоциация. Най-значимото събитие за индустрията на знанието у нас ще събере лидерите от високотехнологичния сектор.

В рамките на конференцията ще бъде направен анализ на сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност през последната година в България, прогноза за отражението на глобалната пандемия върху него през 2020 г. и ще бъде начертана посоката на развитие на индустрията.

В събитието ще вземат участие представители на едни от най-големите технологични компании у нас, местните власти и правителството. Те ще дискутират факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на благоприятна бизнес среда за развитие на сектора, който по последни данни формира 5.2% от БВП на страната.

Конференцията ще е с безплатен достъп, но изисква предварителна регистрация на сайта на събитието.

В рамките на форума ще бъдат връчени и годишните награди на AIBEST. Те ще отличат най-добре представилите се компании в страната, добрите практики в сектора, проактивността на местните власти и взаимовръзките между участниците в цялата бизнес екосистемата, които допринасят за нейното развитие.

Наградите ще бъдат връчени в 7 категории – „Работодател на годината“, „ИТ(аутсорсинг) компания на годината“, „Найдобро компания за аутсорсинг на бизнес процеси“, „Иновация на годината“, „Проект на годината“, „Най-социално отговорна компания“ и „Най-добра стратегия за устойчивост на бизнеса във време на криза“.

Процесът по кандидатстване е отворен до 18 септември, като заявките за участие се попълват на сайта.