Емил Димитров: Нормално е хората да не си харесват природата, а където е добра - да искат по-добра
Секция: Коментари
11 Септември 2020 16:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Емил Димитров: Нормално е хората да не си харесват природата, а където е добра - да искат по-добра

/КРОСС/ Всичко това, което в България функционира, е природа. Нормално е хората да не си харесват природата, а там, където е добра, да искат да е по-добра. Оттам идват нападките, че навсякъде около нас е природа - трябва да има виновен, хубаво е да е МОСВ.

Това каза в ироничен стил министърът на околната среда и водите Емил Димитров на брифинг в Народното събрание, след като изброи ресорите на институцията, на която е начело: води, инвестиционни намерения, пречиствателни станции, национални паркове, европейската мрежа "Натура 2000", местообитания на птици, защитени животни, площадки за третиране на суровини и отпадъци, рециклираща индустрия и др.

В този контекст Емил Димитров се оправда, че проблемите в сектора, за които отговаря на най-високо ниво, съществуват от години и решението им не зависи единствено от действията на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и лично от неговото управление.

Димитров беше в Народното събрание, за да отговори първо на въпроси в рамките на т.нар. парламентарен контрол - депутати питат министри от правителството по предварителна заявка.