Борисов: Народът не усеща, че е в пандемия, полицаите бяха атакувани с ярост
Секция: ПОЛИТИКА
12 Септември 2020 14:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Народът не усеща, че е в пандемия, полицаите бяха атакувани с ярост

/КРОСС/ "България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия. БСП искат избори, а не могат да си организират дори вътрешните", заяви в Кърджали премиерът Бойко Борисов.

"Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората. Няма досега случай на протестиращи, които да не са били изслушани и да не им е решен проблемът. Но тези провокатори, които се появиха – хвърляха бомбички по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите", каза Борисов.

Премиерът не отговори на въпроса коя е мафията, която му иска оставката, както самият той заяви преди няколко дни.

С удоволствие ще коментирам протестите, ако едната им вечер говори човекът, който би бил социалният им министър, на другата финансовият… и тогава с право да сравните с нас, ще кажем – елате, управлявайте. Как ще управляват освен да искат бесилки и ковчези, запита Борисов и добави, че всички, които протестират от партиите са провалили се досега.

За казаното от евродепутата Креър Дейли, която заяви, че думата „бандит” е подходяща и за Борисов, и за Иван Гешев, премиерът отвърна, че огромни критики има и към президента Радев.

"А ада на българския казан няма охрана – едните топят мен, ние топим – Радев. В началото на вътрешните избори на БСП те самите се обвиняват в лъжа, манипулации и измами, а искат да правят следващите избори", заяви още Борисов.