Осака е отново шампионка на Ю Ес Оупън
Секция: СПОРТ
13 Септември 2020 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осака е отново шампионка на Ю Ес Оупън

/КРОСС/ Наоми Осака спечели за втори път Ю Ес Оупън след категоричен обрат срещу Виктория Азаренка с 1-6, 6-3, 6-3.

Японката буквално се събуди, след като загуби разгромяващо първия сет с 1-6, а във втория изоставаше с 0-2 след пробив в самото начало за опонентката й. За беларускинята това е трети загубен финал, след като до сега изпусна възможността да грабне титлата през 2012 и 2013 г. загубвайки на финалите от Серина Уилямс. Този път преодоля знаменитата американка на полуфинала, но силите й не достигнаха пред младежкия устрем на Осака.

Японката триумфира отново в Ню Йорк след 2018 и вече е трикратна победителка от Шлема, след като спечели Аустрелиън Оупън през 2019. Осака взе реванш от Азаренка за поражението си на турнира в Синсинати, игран по изключение тази година в Ню Йорк, където не излезе на корта заради травма. За първи път след Аранча Санчес-Викарио през 1994 тенисистка печели губи откриващия сет във финала на турнир от Шлема при жените и в крайна сметка си тръгва с победата след обрат.

Не искам да играя срещу теб във финали повече”, каза с усмивка на лице двукратната шампионка на церемонията по награждаването. “Не се насладих на мача, беше много труден. Вдъхновяващо е, защото те гледах по турнирите, когато бях по-млада, и самата възможност да играя срещу теб бе страхотна, научих наистина много“, добави 22-годишната японка.

Искам да благодаря на екипа си за това, че бе непрестанно до мен и не спираше да вярва в мен. Извървях дълъг път, за да стигна до тук, но се забавлявах, така че се надявам скоро отново да се видим“, сподели 31-годишната Азаренка, която доказа, че има място на голямата сцена, след като бе извън Тура за известно време след раждането на сина й Лео.