Георги Свиленски: Борисов може да се учи от нас как се правят избори
Секция: ПОЛИТИКА
13 Септември 2020 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Свиленски: Борисов може да се учи от нас как се правят избори Българските социалисти показаха, че могат да проведат един исторически и революционен избор

/КРОСС/ "Българските социалисти показаха, че могат да проведат, да организират и да довършат докрай един наистина исторически и революционен избор за председател на БСП. За първи път в историята на партията и за първи път в България- довършен докрай такъв избор". Това каза Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на "БСП на България, пред БТВ.

"Социалистите показаха, че могат - без пари, без заплати, без професионално назначена изборна администрация- да проведат един честен избор. Те се събраха, на добра воля и по собствена инициатива, гласуваха, агитираха и направиха един европейски и демократичен избор. Г-н Борисов може да гледа и да се учи от вчерашния ден и, дай Боже, някой ден неговата партия да стигне до това ниво- членовете да избират, а не той сам да се самоназначава", каза още той.

По думите на Свиленски в изборния ден не е имало нито манипулации, нито грубости, нито контролиран или купен вот, а само - социалисти избират социалисти: "Те са си дали живота за тази партия и е обида към тях да се твърди, че вотът е по някакъв начин манипулиран. Още по-лошо е, че тези обвинения идваха от някои от кандидатите за председател."

"Г-н Добрев, г-н Жаблянов и г-н Янков са на първо място социалисти и от днешния ден ще започнем всички заедно да работим за това- БСП да победи на следващите парламентарни избори", убеден е Георги Свиленски.