След 10 години Лейкърс са отново на финал в Западната конференция
Секция: СПОРТ
13 Септември 2020 17:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След 10 години Лейкърс са отново на финал в Западната конференция

/КРОСС/ Ел Ей Лейкърс се класира за финала на Западната конференция, след като спечели полуфиналната серия с Хюстън Рокетс с 4-1 победи.

В мач номер 5 „езерняците“ не оставиха шансове на съперника и го надиграха убедително със 119:96. Възпитаниците на Франк Вогел не допуснаха в нито един момент изоставане в резултата, а преднината им в един момент достигна цели 30 точки. Още в първата четвърт Лейкърс зададоха темпото и спечелиха с 35:20. Въпреки че тексасци изоставаха с 11 на почивката, нова страхотна четвърт за калифорнийци и 33:18 обезкуражиха опонента за последните 12 минути на паркета.

Над всички за победителите бе ЛеБрон Джеймс с дабъл-дабъл – 29 точки и 11 борби, към които добави и седем асистенции. За него това ще бъде 11-о участие във финал на конференция. Още петима баскетболисти на тима завършиха срещата с двуцифрен точков актив. За Рокетс Джеймс Хардън приключи с 30 точки, шест борби и пет асистенции, но неговите усилия се оказаха крайно недостатъчни за Хюстън, които след първата си победа в серия отстъпиха в следващите четири.

„Езерняците“, от своя страна, достигнаха за първи път до финала в конференцията от 2010-а насам, когато воденият от Коби Брайънт тим надви Финикс по пътя към финала – там съставът спечели последната си НБА титла в сблъсък с Бостън Селтикс. Лейкърс ще играят във финала на Запад срещу победителя от Ел Ей Клипърс и Денвър Нъгетс, където „ножиците“ водят с 3-2 успеха. Във финала на Изток пък двойката е ясна – Маями Хийт и Бостън Селтикс.